top of page

Sommermarked

Sommermarked2023a.png

INFO

DATO

Lørdag 3. juni kl 10-16

Søndag 4. juni kl 10-16

ENTRÉ

Fri entré

GAMMELGAARDS SOMMERMARKED

En weekend med folkefest og det gode håndværk

Den første weekend i juni byder vi sommeren velkommen tilbage på Gammelgaard til årets store sommermarked.

Udenfor i vores park åbner vi op for helt nye oplevelser, hvor du kan dykke ned i lækre gourmetdelikatesser og lokale råvarer fra små producenter eller opleve masser af spændende produkter til hus og have.

 

Og både inde og ude møder du traditionen tro det gode håndværk fra de mange kunsthåndværkere i foreningen Plantefarverne, der har fokus på traditionel kunsthåndværk i alle afskygninger, så der er noget for enhver smag. Her finder du plantefarvet garn, pileflet, blomster, smykker, tøj, træarbejde, glas, keramik, strik, tasker, børster, tekstiler og meget mere.

 

I parken kan du desuden opleve Plantefarvernes uldtelt, hvor de viser, hvordan man forvandler råuld til farvet garn. Her kan du både dykke ned i alle redskaber, udstyr og glas til bearbejdning og plantefarvning. Og du kan endda selv prøve de forskellige teknikker af.

På vores gårdsplads sørger Café Gammelgaard også for at tage del i festen ved at rykke udenfor og friste både store og små med den første smag af sommer. De swingende franske jazztoner, der altid understøtter vores café, er selvfølgelig også med i år og bringer lidt sydlandsk stemning over gårdspladsen både lørdag og søndag eftermiddag.

Vi byder med andre ord på folkefest for alle i Herlev og omegn denne weekend. Og vi har fri entré, så tag endelig familie, nabo og venner med til årets første sommerfest!

OM PLANTEFARVERNE

Plantefarverne er en forening, der har til formål at udbrede kendskabet til plantefarvning og andre gamle håndværk.

 

Foreningen blev dannet i 2002 og har rødder tilbage til årene mellem 1964 og 1992, hvor Esther Nielsen lærte mange af medlemmerne kunsten at plantefarve.

 

Alle foreningens medlemmer er kunsthåndværkere og kunstnere, hvis værker har fokus på håndværksmæssig kvalitet.

 

I foreningen lægges der vægt på det gode håndværk, og der arbejdes med naturprodukter som hovedmaterialer. Alting er lavet i hånden af medlemmerne og selvfølgelig udført i høj kvalitet og unikt design.

Ud over foreningens egne medlemmer inviteres der en række kunsthåndværkere udefra til deres markeder. På den måde kan de præsentere et bredt udsnit af kunst og håndværk på markederne.

bottom of page