top of page

Aktuel udstilling

Backdrops6.png

INFO

PERIODE

13.01-10.03.2024

ENTRÉ

Fri entré

FERNISERING

Lørdag 13. januar kl 15

UDSTILLING|BACKDROPS

Gruppeudstilling indleder det nye år

En fælles fascination af scenografiens evne til at skabe falske flader og forførende illusioner ved brug af ’kunstige’ baggrunde og kulisser er i centrum på årets første udstilling af Absalon Kirkeby, Ivan Andersen, Julie Boserup og Pernille With Madsen, der åbner lørdag 13. januar.

 

Alle fire kunstnere arbejder bredt på tværs af materialer, medier og teknikker med et fokus på manipulation og bearbejdning af perspektiver, rumlige opfattelser og relationen mellem fladerne. Med fotografi, maleri, collage, installation og video bevæger værkerne sig i grænsefladen mellem fakta og fiktion, det todimensionelle og det rumlige.

I Hovedhuset viser kunstnerne deres fælles værk BACKDROPS med reference til udstillingens titel. Her er udsigten til vores park bevidst blændet med plader. Pladernes format er afspejlet og gengivet på de omgivende vægge og skaber en illusion om en udsigt. Materialerne er ’fraklip’ fra de fire kunstneres arbejdsprocesser og værksteder, og de tager på denne måde deres arbejdsmæssige hverdag med til Gammelgaard, ligesom materialerne danner tråde til kunstnernes individuelle værker og scenografien i de to sidebygninger.

I Ny Sal kan du opleve Pernille With Madsens tre videoprojektioner af flydende krystaller, som er det materiale, der bruges i produktionen af LCD-skærme (Liquid Crystal Display). Man kan sige, at hun vender skærmen om og lader krystallerne skabe sit eget billede, der smelter sammen med fladen, de lyses op på. Absalon Kirkebys værker er opdelt i flere grupperinger. Første gruppe består af Nat, Nat, Sol, Nat og Nat og er dokumentariske fotografier. De modsvares af tre grafiske abstraktioner på avispapir. Modsatte akse er spændt ud mellem farverne grøn og gul, sol og måne.

I Gl Sal kan du opleve Ivan Andersens landskaber – urbane som landlige – hvor motivet opløses som malerisk effekt i en slags digitaliseret form. Her zoomer Julie Boserup også ind på landskabet – denne gang hverdagslandskabet – og omdanner væggene til collage-elementer og 3D-effekter, hvor møbel, billede og væg bygges sammen til et.

Udstillingen leger på den måde bevidst med at flytte øjets refleksagtige fokus fra forgrund til baggrund, og værkerne behandler alt dét, vi normalt ikke ser eller tillægger en værdi. Fokus flyttes til det bagvedliggende, det omgivende og det, der umiddelbart synes uvæsentligt.

Udstillingen er støttet af Arne v. Schleschs Fond, Augustinus Fonden & Statens Kunstfond

​ÅBNINGSTIDER PÅ UDSTILLINGEN

Tirsdag - søndag kl 12-17

Mandag lukket

DELTAGENDE KUNSTNERE

Absalon Kirkeby

Web - https://absalonkirkeby.org

Ivan Andersen

Web - https://www.ivanandersen.dk

Instagram - @ivan__andersen

Julie Boserup

Web - https://www.julieboserup.com

Instagram - @julieboserup

Pernille With Madsen

Web - https://pernillewithmadsen.dk

Instagram - @pernillewithmadsen

bottom of page