top of page

Aktuel udstilling

Corner1a.png

INFO

PERIODE

01.06-28.06.2024

ENTRÉ

Fri entré

FERNISERING

Lørdag 1. juni kl 15

CORNER ER TILBAGE

Kunstnersammenslutningen vender tilbage til Gammelgaard

I juni indtager kunstnersammenslutningen CORNER for andet år i træk Gammelgaard, hvor de med flere hundrede nye værker har blik for fællesskabets styrker og forandringens kraft sammen med en række gæsteudstillere.

Med interesse for, hvad nye møder på tværs af generationer kan byde på, har CORNER i år udvidet sammenslutningens udstillingsfællesskab med gæsteudstillerne Anne Mie Bak, Camilla Thorup, Freja Niemann Lundrup, Lisbeth Bank, Maria Wandel, Mathias Riis Andersen og Oscar Yran.

Kunstnersammenslutninger er et både særligt og etableret fænomen i dansk kunst – således også CORNER, der i år fylder 92 år. I sammenslutningen handler det typisk ikke om et fællesskab båret af fælles idéer i forhold til kunsten. Her er der tale om et professionsfællesskab, hvor man nyder godt af hinandens opbakning. Og hvor de manges vægt tæller i et fælles årligt fremstød i form af en udstilling og arrangementer, der uddyber de mangfoldige idéer inden for fællesskabet, men også fejrer fællesskabet som en festlig ramme.

CORNER har i det forgangne år sagt farvel til billedhugger Henning Andersen, der mindes på årets udstilling. Nye medlemmer er kommet til. Sammenslutningen har siden sidst optaget billedkunstnerne Anne Marie Ploug og tysk/danske MatWay som nye medlemmer. Som en markering af CORNERs fortsatte tro på det levende fællesskab på tværs af generationer, grænser, holdninger og kunstneriske udtryk citerer de til årets udstilling tidligere CORNER-medlem, forfatter, kommunist og kunstner Hans Scherfig, der i romanen Det forsømte forår skriver:

'Man naar ogsaa at dø engang, og det er Synd, hvis man saa har forsømt at leve.'

Der er lagt op til en begivenhedsrig måned på Gammelgaard, der ud over udstilling også byder på stafetomvisninger med udvalgte kunstnere fra CORNER, workshop i papmaché med CORNER-medlem Mia-Nelle Drøschler, foredrag om CORNERs engagementer under den kolde krig bag jerntæppet ved kunsthistoriker Kristian Handberg og bustur til nogle af kunstnernes atelierer og udsmykninger, herunder Christian Schmidt-Rasmussens nye udsmykning af metrostationen på Mozarts Plads.

Alt dette kan du snart læse mere om i kalenderen.

Udstillingen er støtte af

Knud Højgaards Fond, Toyota Fonden & William Demant Fonden

​ÅBNINGSTIDER PÅ UDSTILLINGEN

Tirsdag - søndag kl 12-17

Mandag lukket

DELTAGENDE MEDLEMMER

Anita Viola Nielsen

Anne Marie Mejlholm

Anne Marie Ploug

Bente Hansen

Christian Schmidt-Rasmussen

Claus Handgaard

Claus Ørntoft

Daniel Enkaoua

Egon Bjerg Nielsen

Elisabeth Bergsøe

Finn Heiberg

Hanne Sejrbo Nielsen

Jacob Jørgensen

Jens Bohr

Jens-Peter Kellermann

Knud Odde

Lars Heiberg

Lars Ravn

Leif Madsen

Linda Bjørnskov

Maria Bianca Barmen

Martin Askholm

Matway (Matvey Slavin)

Mogens Nørgaard

Ole Prip Hansen

Per Baagøe

Tong Wang

Uffe Christoffersen

DELTAGENDE GÆSTER

Anne Mie Bak

Camilla Thorup

Freja Niemann Lundrup

Lisbeth Bank

Maria Wandel

Mathias Riis Andersen

Oscar Yran

bottom of page