top of page

Sigurd Swane

SigurdSwane.png

INFO

DATO

Søndag 25. august kl 12-14

Søndag 29. september kl 12-14

Søndag 27. oktober kl 12-14

Søndag 24. november kl 12-14

ENTRÉ

Fri entré

SWANE I FORENINGSHUSET

Oplev udsmykningen af Sigurd Swane i Hjortespring Foreningshus

I efteråret åbner vi den sidste søndag i måneden dørene til Hjortespring Foreningshus og den flotte udsmykning af Sigurd Swane.

I Hjortespring Foreningshus, der ligger lige ved siden af Gammelgaard, gemmer der sig en helt særlig kulturskat, som mange af vores gæster ikke kender til. Billedkunstneren Sigurd Swane skabte i perioden 1929‑31 nemlig en række vægmalerier og vignetter til Gl. Hjortespring Skole, der portrætterede det lokale hverdagsliv i Hjortespring i slutningen af 1920’erne.

 

I forbindelse med skolens nedrivning i 2015 blev en omfattende flytte- og bevaringsproces igangsat, og med hjælp fra både Nationalmuseet og Ny Carlsbergfondet kunne værkerne blive afmonteret og på enestående vis flyttet til det nybyggede foreningshus i vores park. Her hænger de i dag og pryder væggene, så vi fortsat kan opleve Herlevs fine kulturarv.


Og nu giver vi alle mulighed for at opleve den unikke udsmykning af Sigurd Swane, når vi åbner huset den sidste søndag i måneden hele efteråret.

 

Det er 25. august, 29. september, 27. oktober og 24. november kl 12-14.

PRAKTISK INFO

Vi holder åbent i foreningshuset sideløbende med vores åbningstider på Gammelgaard, så husk at kombinere dit besøg i foreningshuset med efterårets aktuelle udstilling af billedkunstneren Mikkel Carl.

bottom of page