top of page

Ny leder

Pernille.png

NY LEDER AF GAMMELGAARD

Pernille Fonnesbech tiltræder som ny leder af Gammelgaard

Pernille Fonnesbech tiltræder den 8. marts som ny leder af Gammelgaard. Hun efterfølger Anne Retz Wessberg, der har været Gammelgaards leder i 18 år.

Pernille Fonnesbech er uddannet mag.art. i Kunsthistorie fra Københavns Universitet, og hun kommer fra en stilling som leder af Heerup Museum i Rødovre. Hun har tidligere været formidlingschef og kurator for GL STRAND gennem 15 år.

Kunsten kan styrke os
“Det er med meget stor glæde og stolthed, at jeg ser frem til at lede Gammelgaard ind i en ny fase i en ny tid. Gammelgaard er hele Herlevs kunsthal og kulturelle samlingspunkt og står med sine tilbud om udstillinger, kreative værksteder og stedets charmerende rammer på et stærkt fundament, som rækker langt videre," udtaler Pernille Fonnesbech.

Hun påpeger, at Gammelgaard har en særlig status og et stort potentiale, der taler til tiden: ”Gammelgaard er en af Danmarks vigtige, mindre kunst- og kulturinstitutioner, der spiller en væsentlig rolle lokalt, men samtidigt er et attraktivt udstillingssted for kunstnere og appellerer til mange besøgende udefra. Kunsthallens beliggenhed som et kulturelt fyrtårn i overgangen mellem Herlevs dynamiske bykerne og det landskabelige område i det nordlige Herlev udtrykker netop det spændingsfelt, hvor vi finder de store emner, der optager os i dag.”

Stærke visioner
Herlevs borgmester Thomas Gyldal Petersen ser frem til samarbejdet: ”Gammelgaard er en vigtig kunst- og kulturinstitution for Herlev. Med spændende udstillinger og aktiviteter har Herlevborgerne her et enestående kulturtilbud. Ikke mindst for kommunens børn og unge, der får adgang og kendskab til spændende kunst og kultur. Samtidig har Gammelgaard et kunstnerisk format og renommé, der rækker langt ud over kommunegrænsen. Jeg ser meget frem til samarbejdet med Pernille Fonnesbech.”

Kulturchef Thomas Angermann har ligeledes store forventninger, og han ser frem til at byde Pernille Fonnesbech velkommen: “I Pernille får vi en erfaren kunstfaglig leder. Vi er sikre på, at Pernille har en god fornemmelse for, hvilken rolle kunsten på Gammelgaard skal have for borgerne i en kommune som Herlev. Pernille er stærk i udviklingen af visioner for, hvordan den professionelle kunst kan spille en rolle ikke mindst i børn og unges liv – hvad enten det er gennem dagtilbud- og skolesamarbejder, børn og unge i deres frie tid eller mere målrettede indsatser som for eksempel arbejdet med udsatte eller sårbare.”

bottom of page