top of page

Mød kunstnerne

Wilson.png

INFO

DATO - NB. UDSOLGT!

Søndag 26. marts kl 14

ENTRÉ

Fri entré (tilmelding nødvendig)

SAMTALE MED CHRISTINA WILSON

Skal kvinderne tilbage på barrikaderne og kan de få lidt hjælp?

NB. Alle pladser til arrangementet er booket, men vi har oprettet venteliste på Billetto i tilfælde af, at vi skulle modtage nogle afbud!

Søndag 26. marts kan du møde Anne Marie Ploug, Melou Vanggaard og Pernille Kløvedal Helweg fra den aktuelle udstilling til en eftermiddag fuld af liv, humor og håb, når de viser rundt i deres udstilling og møder Christina Wilson til en paneldiskussion.

Hvor langt er vi egentlig nået i ligestillingen, som Danmark og de skandinaviske lande ellers er så verdensberømte for?

Når man læser kønsforsker Birgitte Possings Argumenter imod kvinder, som alt for tydeligt dokumenterer de udtalte fordomme mod kompetente kvinder, især tydeliggjort igennem sproglige udtalelser/fortalelser, og når man ser på kønsforskelle i løn, i forskellen på kvinders repræsentation i bestyrelser og topposter i samfundet, i fortællinger om kvinders samfundsmæssige og historiske betydning, ja, så må vi jo nok erkende, at vi er langt fra målet.

 

Vi er altså langt fra færdige med spørgsmålet om ligeværdighed mellem kønnene. Men hvordan kommer vi videre, og hvor skal hjælpen komme fra?

Der vil med sikkerhed være noget at komme efter – for begge køn. Og til at styre debatten har vi allieret os med ingen ringere end Christina Wilson, som har været en stor faglig kraft for kunsten. Som kunsthistoriker skabte hun i 2002 et af de mest profilerede gallerier i København, der repræsenterede nogle af den periodes største danske kunstnere, herunder Jesper Just, Kirstine Roepstorff, John Kørner og Kaspar Bonnén i lokalerne på Islands Brygge.

 

Hun har i ikke mindre end 10 år rådgivet og hjulpet adskillige unge kunstnere i gang med karrieren, og hun er sidste år netop vendt tilbage som gallerist under et nyt navn og med en ny gruppe unge kunstnere.

Der er fri entré til arrangementet, men du skal tilmelde dig via Billetto eller tlf. 4452 5812. Det vil være muligt at købe hjemmelavet kage og kaffe/the i vores café undervejs.

Læs nærmere om den aktuelle udstilling HER.

OM ARRANGEMENTET

Arrangementet er en del af forårets udstilling RÅBERI OVER HEGNET med de tre kunstnere Anne Marie Ploug, Melou Vanggaard og Pernille Kløvedal Helweg.

bottom of page