Fyraftenskoncert

Grandell.png

INFO

DATO

Torsdag 17. marts kl 19.30

ENTRÉ

125 kr

FYRAFTENSKONCERT PÅ GAMMELGAARD

Sångbok - Åke Grandell i dur og mol

I foråret tester vi et helt nyt koncept på Gammelgaard, når vi torsdag 17. marts for første gang åbner dørene til fyraftenskoncert i Gl Lade.

Og vi lægger ud med en helt unik oplevelse, når vi denne torsdag inviterer til uropførelse af sange og viser komponeret til den svensk/finske digter Åke Grandell.

Vores første fyraftenskoncert er et eksempel på det, der også kan komme ud af en ufrivillig pause og coronanedlukning. Den kendte jazzsaxofonist og komponist, Christina von Bülow, har tidligere sammen med pianisten Søren Kristiansen glædet os med nyfortolkninger af Jeppe Aakjær, og denne gang har hun skrevet musik til tekster af Åke Grandell (1938-2015).

Åke Grandell havde forelsket sig i hendes meget svensk-klingende komposition, Vise i Februar, der var komponeret til den svenske trompetist Jan Allan. Åke Grandell blev så glad for denne melodi, at han forfattede en svensk tekst til den. Og ved samme lejlighed sendte han et par tekster mere og et ønske om, at Christina von Bülow skulle komponere melodier til flere af hans tekster.

 

Og det er dette projekt, der nu afføder denne koncert og en efterfølgende plade. Teksterne af Åke Grandell fortjener virkelig at komme bredere ud og glæde flere mennesker. Han døde desværre for nogle år siden, men via kontakt med hans datter, Nina, har Christina von Bülow fået adgang til hans samlede produktion af digte.

Sangene vil blive fortolket af den folkekære, svenske visesanger Claes Janson, og med på scenen kommer foruden Christina von Bülow også et fantastisk line-up af musikere bestående af Daniel Franck, Frands Rifbjerg, Pelle von Bülow og Steen Rasmussen.

 

Koncerten er første trin i indspilning af den efterfølgende plade, så denne aften bliver en sjælden chance for at sidde med i processen på første parket.

Du kan købe billetter til koncerten via Billetto.

OM ARRANGEMENTET

Koncerten er del af vores nye fyraftenskoncerter, hvor vi på udvalgte torsdage præsenterer unikke koncerter efter fyraften.

Dørene åbner 30 minutter før koncerten.

LINE-UP

Christina von Bülow, sax/fløjte

Claes Janson, sang

Daniel Franck, bas

Frands Rifbjerg, trommer

Pelle von Bülow, guitar

Steen Rasmussen, piano

PRAKTISK INFO

I tilfælde af aflysning refunderes billetprisen automatisk af Billetto. Billetgebyr refunderes ikke.