top of page

Kinesisk efterår

Kinesisk danseopvisning i Herlev Teaterbio

Oplev verdensberømt performance- og danseensemble

I samarbejde med Herlev Teaterbio lægger Gammelgaard scene til en unik oplevelse fredag 23. september med kinesisk danseopvisning i verdensklasse og besøg fra den kinesiske ambassadør.

 

Som en del af den kinesiske kulturuge i København gæster et prisbelønnet og spektakulært ensemble Danmark i september, og takket være Det Kinesiske Kulturinstituts generøse tilbud har vi fået mulighed for også at kunne inkludere ensemblet i det kinesiske efterår på Gammelgaard, så vi kan tilbyde vores gæster denne helt enestående oplevelse.

Den kinesiske ambassadør, Liu Biwei, indleder aftenens forestilling med at byde publikum velkommen.

 

Forestillingen vil bestå af 10 sceneopførelser, der hver især – og på hver deres måde – fortæller om kinesisk hverdagsliv og kultur. Der vil især være fokus på at vise den mangfoldighed, der hersker i dette enorme rige bestående af fjerntliggende provinser og befolket af små folkeslag med hver deres egenart og kultur:

1. Er Ma Lan Duo fortæller om Qiang-folkets hverdagsliv og viser minoriteternes rigdom og glæde ved, at danserne ringer med sølvklokker, der er bundet til deres ben, nakke, skuldre mm.

2. Kelsang Metok regnes som den smukkeste blomst på plateauet i Tibet, og i dette stykke vises en gruppe tibetanske piger, der længes efter et langt og lykkeligt liv.

3. Spirende Blomster hører til en af de klassiske og mest populære danse hos både det kinesiske pubilkum og i udlandet.

4. Med lyse melodier og lette bevægelser viser Zhuzhi Ci kvindernes historiske sange og danse, når de arbejdede i foråret.

5. I den kinesiske opera er der fokus på Den Smukke Kvindes Rolle, hvilket vises i dette stykke, hvor Chengdu operaens karakteristika, charme og ungdommelige skønhed træder frem.

6. Lysende Skyer og Lotus er et stykke, der handler om venlighed, skønhed og sandhed.

7. Blomster i Regnen viser dansernes unikke kunnen, når de fra start til slut danser tåspidsdans, hvad enten tempoet er langsomt og yndefuldt eller hurtigt og kraftfuldt.

8. Sichuansk Opera er et innovativt stykke, der med både farver og humor kredser omkring vores mange forskellige ansigter.

9. Akrobatik er det mest klassiske stykke, der viser dansernes evne til at skabe forskellige figurer, men som også blander det hele med moderne dans.

10. I Fodtrommen udgør fødderne omdrejningspunktet for alle bevægelserne i dansen.

 

Bemærk, at den første forestilling kl. 11 er forbeholdt skoleklasser, mens forestillingen kl. 19.30 er åben for alle.

 

Begge forestillinger afvikles i Herlev Teaterbio, Herlev Bygade 30, 2730 Herlev.

NB. De to forestillinger var oprindeligt annonceret til 27. og 29. september, men er af praktiske årsager blevet flyttet til fredag 23. september.

FREDAG

23.09.2016 KL. 19.30

 

ENTRÉ 50 KR

 

BILLETTO HER ELLER TLF. 4452 5812

FREDAG

23.09.2016 KL. 11

 

FRI ENTRÉ

 

FORBEHOLDT SKOLEKLASSER 4. TIL 10. KLASSE

Tilmelding af skoleklasser på

tilmeld@gammelgaard.dk senst 1. september.

 

KINESISK EFTERÅR

Arrangementet er en del af det kinesiske efterår på Gammelgaard, der løber fra august til oktober i anledning af den aktuelle udstilling med den kinesiske samtidskunstner Tong Wang.

Det kinesiske efterår på Gammelgaard er støttet af Det Kinesiske Kulturinstitut, SC Van Fonden, Nordea-fonden og Fonden Herlev Bladet.

UDVALGTE BILLEDER

TIRSDAG

12.12.2017 KL. 19.30

 

ENTRÉ 100 KR

 

BILLETTO HER LLER TLF. 4452 5812

CAFÉ GAMMELGAARD

En let anretning til 90 kr serveres kl. 17.30.

Bordbestilling på tlf. 4452 5812.

Udstillingsåbent

Tirsdag - søndag kl 12-17

Mandag lukket

Kontortid tirsdag - fredag kl 10-17

bottom of page