top of page

Anarchive

Anarchive2.png

INFO

DATO

Søndag 1. september kl 13

ENTRÉ

Fri entré

ANARCHIVE|LUIS BERRÍOS-NEGRÓN

Indvielse af offentlig kunstinstallation i parken

Den puertoricanske kunstner Luis Berríos-Negrón har over det seneste år skabt en offentlig kunstinstallation ved branddammen i vores park, og søndag 1. september indvier vi den med en festlig åbning.

Kunstinstallationen Anarchive skal fungere som et regnvandshøstende og rensende organ samt som en medicinsk have.

 

Det er et stedsspecifikt drivhus med tre tilstødende terrasser, som Herlevs borgere er inviteret til at benytte, lege på og fordybe sig ved. Installationen vil skabe opmærksomhed omkring klima- og økologimæssige udfordringer gennem kontinuerlig cirkulation og rensning af vand fra dammen samt skabe rum for en mangfoldighed af planter, dyr og mennesker på stedet.

Anarchive skal endvidere revitalisere vand med essens af rosmarin destilleret på stedet.

 

Luis Berríos-Negrón kalder dette vand hukommelsesvand, og det bruges til at vande de planter, der er en del af den medicinske have. Det vil også være muligt for besøgende at tappe og drikke vandet. Hukommelsesvandet er det element, der forbinder kunstværkets tekniske, menneskelige og ikke-menneskelige dimensioner. Vand som livets byggesten er det, der bringer disse verdener sammen for at medvirke til at modstå og vende den globale opvarmning.

 

Til åbningsarrangementet bydes der bl.a. på samtaler, kunstværker og performance af inviterede venner og samarbejdspartnere fra Danmark, Australien, Cuba, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Spanien, Sverige og Puerto Rico.

 

Værket er finansieret af Konstfack Kunstakademi og Sveriges Kongelige Tekniske Universitet med supplerende støtte fra Gammelgaard. Ligeledes en særlig tak til Herlev Kommune og Kildegård Naturcenter.

OM ANARCHIVE

Ud over sit virke som kunstner er Luis Berríos-Negrón til daglig ph.d.-studerende ved Konstfack Universitetet og Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

Kunstinstallationen Anarchive er del af hans afhandling, og den vil blive præsenteret for en international jury på Gammelgaard i efteråret 2019.

bottom of page