top of page

Kommende udstilling

MikkelCarl3.png

INFO

PERIODE

14.09-24.11.2024

ENTRÉ

Fri entré

FERNISERING

Lørdag 14. september kl 15

UDSTILLING | SECOND SKIN

Oplev efterårets udstilling af Mikkel Carl

Lørdag 14. september slår vi dørene op til efterårets store udstilling på Gammelgaard af billedkunstner Mikkel Carl.

 

Mikkel Carl har i sin kunstneriske praksis især fokus på, hvordan vi forstår verden gennem rumlige og materialemæssige forhold. Og det gælder også udstillingen på Gammelgaard, hvor han med en række nyere værker udfordrer vores måde at bevæge os gennem de fysiske rammer på, og de fortællinger, vi normalt knytter til udstillingsrummene. Blandt andet med et publikumsinddragende værk, hvis materiale oprindeligt stammer fra et træ i Gammelgaards egen park, der nu vender tilbage i en ny, foranderlig form.


På tværs af udstillingen arbejder Mikkel Carl med overraskelse og forvirring som strategier til at undersøge, hvad der afgør, at noget bliver opfattet som natur, mens noget andet ikke gør, men kan have en naturlighed over sig, fx arbejder han med skala, materialer og overflader på en måde, der skaber tvivl i sansningens øjeblik. Uvisheden om tyngde, dybde og tekstur bidrager til at udfordre vores forventninger om det, vi ser og fornemmer.


Udstillingens titel, SECOND SKIN, er også titlen på et af udstillingens værker installeret i Ny Sal. Her er flere hundrede stykker bark, som stammer fra et kastanjetræ, der oprindeligt prydede Gammelgaards park, værkets grundmateriale. I 2018 afbarkede Mikkel Carl det syge træ og tog, helt bogstaveligt, overfladen med sig. Træets ’hud´ blev gennem behandling med grafitmaling poleret op til et helt nyt udtryk, som kun i form peger tilbage på den tidligere levende, men syge kastanje. Kastanjens fragmenterede ydre spredes til udstillingen ud på hele gulvarealet med mulighed for at bevæge sig frit rundt i den store installation og opleve den med hele kroppen.


Værket kan hermed beskues både tæt på og langt fra, og som særligt for dette rum, må værket berøres og flyttes rundt på. Vi inviteres således til ikke kun at bevæge os rundt mellem barkelementerne, men også til at røre ved dem og stable dem i nye forsamlinger og skulpturelle formationer – ligesom på stranden, hvor strandsten ofte står stablet af menneskehænder som generøse naturværker.


I modsatte side flytter store, rummelige konstruktioner ind i Gl Sal. Her står passager eller portaler i form af tre store kasser frit i rummet og både åbner og obstruerer for perspektiv og overblik. De drager os mod en aktivering af flere sanser end blot vores synssans og derved opstår et dilemma mellem værkernes egentlige porøse materiale og deres monumentale, massive, kobberlignende udtryk. For på trods af deres åbne, overmenneskelige størrelse må vi her, modsat installationen i Ny Sal, ikke følge vores lyst til at ’mærke’ kunsten og træde igennem de store portaler.


Ud over værkerne indenfor præsenterer Mikkel Carl på udstillingen et udendørs værk, hvor en midlertidig skulptur, der med sin fremmede form utvivlsomt vil skabe forundring hos de forbipasserende, bliver placeret et sted i lokalområdet som en slags satellit til udstillingen på Gammelgaard.


Der er med andre ord store oplevelser i vente på Gammelgaard til efteråret!

Udstillingen er støttet af Grosserer L.F. Foghts Fond & Toyota-Fonden.

​ÅBNINGSTIDER PÅ UDSTILLINGEN

Tirsdag - søndag kl 12-17

Mandag lukket

bottom of page