Kommende udstilling

BodilBrems1.png

INFO

PERIODE

12.03-22.05.2022

ENTRÉ

Fri entré

FERNISERING

Lørdag 12. marts kl 15

VED FLODEN AF BODIL BREMS

I dialog med Cecilia Westerberg og Marie Rømer Westh

Det er med stor glæde og stolthed, at vi fra lørdag 12. marts viser en stor retrospektiv udstilling med kunstneren Bodil Brems' mangeårige praksis ledsaget af værker fra Cecilia Westerberg og Marie Rømer Westh.


I udstillingen Ved Floden undersøger værkerne naturvidenskabelige fænomener ud fra en kunstnerisk vinkel. Udstillingen pointerer både, at kvindelige kunstneres udfoldelser og blomstens symbolværdi er under evig forandring, og samtidig peger den på det historiske faktum, at så sent som for 100 år siden var det mest anerkendte motiv for kvinder det at male blomster.

Bodil Brems blev færdiguddannet ved Kunstakademiet i 1981. Hun arbejder grafisk med serier og montager, og hun har i sit vedvarende virke haft maleriet som omdrejningspunkt. Når hun maler, er det figurativt og til dels realistisk, men hun driller øjet og opdeler gerne rum kalejdoskopisk, således at vi oplever flere steder og tider på én og samme flade.

Det er karakteristisk for Bodil Brems, at hun i høj grad interesserer sig for menneskets omgivelser – både når hun maler interiørbilleder, og når hun maler landskaber. Hun zoomer ofte ind på motivernes detaljer og tilfører objekter en symbolsk dimension. Derved sætter hun mange betydninger i spil og leger med virkelighedseffekterne, som spiller sammen med fiktive indslag.

I forbindelse med denne stort anlagte retrospektive udstilling har vi også inviteret kunstnerne Cecilia Westerberg og Marie Rømer Westh med på udstillingen. De er begge udvalgt med henblik på at uddybe og forstærke Bodil Brems’ systematiske og undersøgende arbejdsform.

De tre kvinders kunstneriske praksis formidler hver især præmissen om, at al natur, herunder mennesket selv, eksisterer i den kontekst, det befinder sig i, og sætter rammerne for mening og værdi. Gennem udstillingen ønsker vi at belyse denne forståelse for naturen og indgyde til at debattere forholdet mellem natur og kultur.

Udstillingen får sin relevans ved netop at tale ind i vigtige samfundsbevægelser og orienteringer såsom natur, klima, køn og kultur, og i sit ønske om at inddrage så mange som muligt til at få et indblik i og tage del i disse debatter.

Udstillingen er støttet af

15. Juni Fonden, Augustinus Fonden, Knud Højgaards Fond, Statens Kunstfond & Toyota Fonden

​ÅBNINGSTIDER PÅ UDSTILLINGEN

Tirsdag - søndag kl 12-17

Mandag lukket

UDVALGTE BILLEDER

Bodil Brems
Bodil Brems
press to zoom
Cecilia Westerberg
Cecilia Westerberg
press to zoom
Marie Rømer Westh
Marie Rømer Westh
press to zoom