top of page

Kommende udstilling

Hegnet1.png

INFO

PERIODE

11.03-16.04.2023

ENTRÉ

Fri entré

FERNISERING

Lørdag 11. marts kl 15

RÅBERI OVER HEGNET

Anne Marie Ploug, Melou Vanggaard & Pernille Kløvedal Helweg

Kunstnergruppen RÅBERI OVER HEGNET indtager med deres udstilling af samme navn hele Gammelgaard fra lørdag 11. marts til et brag af en udstilling.


Bag udstillingen finder vi de tre kunstnere Anne Marie Ploug, Melou Vanggaard og Pernille Kløvedal Helweg. RÅBERI OVER HEGNET har siden gruppens dannelse i 2013 undersøgt det at arbejde kollektivt og ’råbe’ i flok.


Med udstillingen ønsker de tre kunstnere at genopvække og vitalisere diskussionen om køn, ligestilling og sprog gennem kunstens samfundsdebatterende evner og ansvar. For diskussionen er stadig lige påtrængende og nødvendig, hvis ligestilling mellem kønnene ikke blot skal være en del af vores politisk korrekte skåltaler.


Med grafik, video, lyd, skulptur, tekstil og botanik vil Anne Marie Ploug, Melou Vanggaard og Pernille Kløvedal Helweg kollektivt og med et ret stort glimt i øjet favne kønspolitiske diskurser og invitere til samtaler om historiske såvel som nutidige kønspolitiske udfordringer. Og med værker placeret i både parken, gårdspladsen, begge ladebygninger og Hovedhuset vil udstillingen brede sig over hele vores areal ude og inde og skabe en udstillingsoplevelse, som allerede møder beskueren ’ved vejen’.


Værkerne på udstillingen er både nyproducerede og bearbejdelser af allerede eksisterende værker fra gruppens tidligere udstillinger. Idéen om bearbejdelsen af tidligere værker ses eksempelvis i titelværket, hvor et gammelt kirkegårdshegn fra Garnisons Kirkegård efter ombygninger og tilføjelser af huller er blevet til et skulpturelt hovedelement på denne udstilling.


Gruppen udstillede i 2016 på Kunsthal Nord med en udstilling af samme titel, og foråret 2023 markerer dermed en syv år lang arbejdsprocess og videreudvikling af RÅBERI OVER HEGNET, der er udgået fra Kunstnerhuset Classensgade, hvor de tre kunstnere alle arbejder til daglig. Udstillingen på Gammelgaard bliver et nyt nedslag, hvor tiden, udfordringer og begivenheder imellem RÅBERI OVER HEGNET anno 2016 og anno 2023 vil blive undersøgt nærmere.


Undervejs i udstillingsperioden kan du også komme med til nogle spændende arrangementer, der skal understøtte udstillingen, hvor du både kan møde Christina Wilson i samtale med de tre kunstnere, ligesom Simone Aaberg Kærn vil få os til at drømme stort og trodse egne grænser.

Udstillingen er støttet af Augustinus Fonden, Knud Højgaards Fond, Statens Værksteder for Kunst & Statens Kunstfond.

​ÅBNINGSTIDER PÅ UDSTILLINGEN

Tirsdag - søndag kl 12-17

Mandag lukket

 

DELTAGENDE KUNSTNERE

Anne Marie Ploug

Melou Vanggaard

Pernille Kløvedal Helweg

bottom of page