Interdimensionale II

INFO

PERIODE

12.09-22.11.2020

ENTRÉ

Fri entré

FERNISERING

Fredag 11. september kl 17

INTERDIMENSIONALE II

Skulpturbiennalen vender tilbage til Gammelgaard for anden gang

Hele efteråret er den skulpturelle kunst i fokus på Gammelgaard, når vi fra fredag 11. september skyder den anden udgave af skulpturbiennalen INTERDIMENSIONALE i gang.

Over 40 etablerede, danske samtidskunstnere sætter hinanden stævne på INTERDIMENSIONALE II og indtager vores tre udstillingsbygninger og den omkringliggende park, så det bliver muligt at vise værker i en endnu større skala end tidligere.

 

Allerede i ugerne op til åbningen kan du følge med, når kunstnerne går i gang med forberedelserne udenfor i parken. Kuratorerne har i år lagt vægt på at få flere værker med større tæthed installeret i parken omkring Gammelgaard, så det åbne landskab også vil kunne opleves uden for åbningstid og om aftenen.

 

Hovedtanken bag INTERDIMENSIONALE II er igen både at vise vores publikum et udsnit af den store bredde af samtidskunstnere, der på hver deres måde arbejder tredimensionelt og skulpturelt med kunsten, men også at vise, hvad der sker, når man for en sjælden gangs skyld udelukkende har fokus på det rumlige og det fysiske rum.

 

Udstillingstitlen INTERDIMENSIONALE refererer således til, at vi netop ønsker at sætte fokus på rummet, altså det rum, der skabes både i det enkelte værk, men også det rum, der skabes i forhold til de øvrige værker på udstillingen.

 

Det er et bevidst valg, at biennalen skal være så alsidig som mulig og vise flere forskellige udgangspunkter og positioner inden for den rumlige kunst. Og der vil derfor være mulighed for at opleve værker, der udspringer af både maleriske metoder, videoinstallationer og mere klassiske skulpturelle greb.

 

I forbindelse med udstillingen er Det Fynske Kunstakademi også blevet inviteret med henblik på at skabe et eksperimenterende rum for kommende kunstnere. Dette samarbejde tænkes udskiftet løbende over de næste udgaver af biennalen med kommende akademielever. Endvidere etableres et samarbejde med kunstskoler i Storkøbenhavn, som vil kunne bruge biennalen som baggrund for deres studier og fordybelser.

 

Om de to kuratorer

Gammelgaard har de seneste fire år haft et tæt samarbejde med de to kuratorer, Søren Brøgger og Søren Hüttel, om at skabe interesse og forståelse for skulptur- og installationskunsten. Og for begge parters vedkommende er der hentet stor inspiration fra de to skulpturfestivaler Glasgow International og Skulptur Projekte Münster.

 

Søren Brøgger og Søren Hüttel har tidligere kurateret en lang række udstillinger sammen, bl.a. Stedet er rummet på Den Frie Udstillingsbygning, Et andet sted på Xbunker i Sønderborg og INTERDIMENSIONALE I på Gammelgaard i 2018, ligesom de i 2016 åbnede det kunstnerdrevne udstillingssted Koldinggade 12 på Østerbro i København, hvor der stadig vises skiftende udstillinger. Begge kunstnere har endvidere en omfattende udstillingspraksis.

Arrangementer i udstillingsperioden

Vi håber på at kunne præsentere en række spændende følgearrangementer i forbindelse med INTERDIMENSIONALE II, men med den nuværende udvikling i smittetrykket for coronavirus, er det for tiden svært at annoncere et komplet program for efteråret. Alle følgearrangementer vil i stedet blive løbende annonceret på vores hjemmeside, digitale nyhedsbrev og sociale medier, så vi anbefaler, at du orienterer dig her i løbet af efteråret.

KURATORER

Søren Brøgger

Søren Hüttel

DELTAGENDE KUNSTNERE

Absalon Kirkeby

Allan Gabi

Amalie Jakobsen

Anders Bonnesen

Anja Franke

Anna Walther

Anna Weber Henriksen

Bank & Rau

Benedikte Bjerre

Camilla Thorup

Christian Schmidt-Rasmussen

Christian Vind

Dan Stockholm

Det Fynske Kunstakademi

Ditte Knus Tønnesen

Finn Reinbothe

Gerda Thune Andersen

Gudrun Hasle

Ivan Andersen

Jeanette Hillig

Jens Settergren

Jesper Carlsen

Jonas Hvid Søndergaard

Julie Stavad

Klaus Thejll Jakobsen

Krista Rosenkilde

Kristoffer Akselbo

Kristoffer Ørum

Lea Guldditte Hestelund

Mette Juul

Michael Boelt Fischer

Michael Würtz Overbeck

Mille Kalsmose

Nat Bloch Gregersen

Per Ahlmann

Pernille With Madsen

Ragnhild May

Randi & Katrine

Ruth Campau

Sian Kristoffersen

Torben Ebbesen

Trine Bork

Uffe Isolotto

Viera Collaro

Biennalen er støttet af

15. Juni Fonden, Augustinus Fonden, Knud Højgaards Fond, Statens Kunstfond,

Toyota Fonden & William Demant Fonden

Adresse

Gammelgaard
Gl. Klausdalsbrovej 436
DK-2730 Herlev
Tlf. 4452 5812

Udstillingsåbent

Tirsdag - søndag kl 12-17

Mandag lukket

Kontortid tirsdag - fredag kl 10-17

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Google+ - Black Circle